Uppvisning av Bayern i första semin

Barcelona dominerade bollinnehavet. Men det var Bayern München som gjorde målen. Det tyska storlaget ordnade en utklassningsseger, 4-0, i den första Champions League-semifinalen.

|

Det är inte ofta som Barcelonaspelarna kliver ut på en fotbollsplan utan att vara de självklara favoriterna.

Men Bayern Münchens framfart under våren har imponerat.

Efter storsegrar mot tyskt motstånd i både cup och liga den senaste tiden kom ett nytt rejält styrkebesked i den första Champions League-semifinalen.

Det mesta av snacket inför matchen handlade om huruvida Lionel Messi skulle kunna spela från start eller inte.

Lyste starkast

Det kunde han.

Men världens bästa spelare, som först på tisdagseftermiddagen fick slutgiltigt klartecken av läkarna efter sin lårskada, var relativt osynlig större delen av matchen - trots att Barcelona dominerade bollinnehavet.

I stället var det Bayern Münchens stjärnor som lyste starkast och skaffade klubben ett ypperligt utgångsläge inför returen på Camp Nou den 1 maj.

Bayern München satte fart direkt inför hemmasupportrarna och redan efter mindre än två minuter hade ledningsmålet kunnat komma.

Det första målet dröjde i stället till den 25:e minuten, då Arjen Robben från sin högerkant slog en crossboll in i straffområdet, där mittbacken Dante mötte upp med huvudet. I stället för att gå för mål valde brasilianen att skarva fram till Thomas Müller, som nickade in ledningsmålet från nära håll.

Fick chansen

Mario Gomez, som fick chansen i och med Mario Mandzukics avstängning, tackade för förtroendet med 2-0-målet i början av den andra halvleken, efter förarbete av Robben och Müller.

Lite senare fick sedan även Robben göra mål, sedan han på egen hand tråcklat sig in i straffområdet och placerat bollen vid sidan av Victor Valdes. Och ett par minuter före slutet blev dessutom Thomas Müller tvåmålsskytt.

De båda klubbarna har varit i två Champions League-finaler var de senaste fyra åren. Men till skillnad från Barcelona, som vann både 2009 och 2011, har Bayern München förlorat båda sina. Senast i fjol blev det förlust på straffar mot Chelsea.

Nu är klubben på god väg mot en tredje finalchans.