Luis Suárez gjorde båda målen för Barcelona mot Manchester City.

Suárez tillbaka som målskytt

|

Han gjorde 82 mål på 133 tävlingsmatcher under tre och en halv säsonger för Liverpool. Det blev förvisso antiklimax med tappad ligaledning och en andraplats, men med 31 mål och seger i skytteligan var det inget som Luis Suárez kunde lastas för när han i somras flyttade från England. Ny destination: Spanien och Barcelona, som betalade omkring 870 miljoner kronor.

När han nio och en halv månad senare gjorde sin första match i England efter flytten gjorde Suárez som han gjort så många gånger förr.

Hans båda fullträffar, i 16:e respektive 30:e minuten, bar båda måltjuvens prägel. Vid 1-0 utnyttjade han ett misstag från Manchester Citys normalt sett stabile mittback Vincent Kompany innan han drog in bollen. Vid 2-0 slängde Suárez sig framåt och stötte in Jordi Albas inlägg.

-Det är alltid viktigt för mig att hjälpa mitt lag, inte bara i dag när det var en speciell match. Det viktigaste var segern, sade han till Viasat Fotboll.
Agüero reducerade

Sergio Agüero reducerade för City med 20 minuter kvar. Men efter Gaël Clichys utvisning några minuter senare avtog hemmalagets forcering.

Lionel Messi hade möjlighet att definitivt stänga dubbelmötet när han fick chansen från straffpunkten i matchens sista sekunder. Men City-målvakten Joe Hart räddade och Messis returnick gick utanför.

City var rejält utspelat i den första halvleken, men höjde sig ändå i den andra.

-Man kan se det som fyra halvekar. Nu är det 1-2 i halvtid. Vi känner ändå att vi kan matcha dem, sade Joe Hart till Viasat Fotboll.

I fjol möttes de båda lagen också i åttondelsfinal - då vann Barcelona med totalt 4-1. Nu gav Suárez Barcelona ett gyllene läge att upprepa avancemanget inför returmötet i Spanien den 18 mars.

För nio och en halv månad sedan hade det inte varit någon överraskning.

Men efter förra säsongen kom VM-slutspelet i Brasilien, bettet på italienaren Giorgio Chiellini och en fyra månader lång avstängning från all fotboll. Det gjorde att uruguayanen hade en lång startsträcka i Barcelona.

Börjat leverera

Den senaste tiden har den på förhand upphaussade supertrion Lionel Messi, Neymar och Luis Suárez börjat leverera. Av Barcelonas senaste 26 ligamål har 20 kommit från någon av dessa tre.

I tisdagens andra åttondelsfinal vann den italienska serieledaren Juventus hemma mot tyska Borussia Dortmund, som har haft det jobbigt i den här säsongens ligaspel, med 2-1. Juventus fick därmed revansch i reprisen på Champions League-finalen från 1997 där Dortmund vann med 3-1.