Jakten på misstänkt skytt fortsätter

Jakten på personerna som var inblandade i beskjutningen av en väktare vid ett boende för ensamkommande i Sjuntorp fortsätter. Boende och personal erbjuds nu stöd.

ANNONS
|

Polisen kan för närvarande inte berätta mer om arbetet med jakten på personerna som var inblandade i den misstänkta beskjutningen av en väktare.

Den ägde rum i Sjuntorp vid 2-tiden natten om lördag, vid ett boende för ett tiotal ensamkommande flyktingbarn.

– Vi har förstås jobbat med ärendet hela helgen men jag har inget nytt att gå ut med. Det finns i alla fall ingen frihetsberövad och ingen misstänkt, säger Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan under söndagskvällen.

Trollhättans stads informationschef Peter Aspbekräftar att kommunen varit medveten om den hotbild som förekommit mot boendet. – I slutet av förra veckan identifierades en hotbild som gjorde att vi kontaktade polisen och säkerhetsansvarig i kommunen för att sedan sätta in en väktare, säger han.

ANNONS

– Exakt vad den här hotbilden innebär vågar jag inte säga. Polisen håller på att undersöka detta – vi vill inte föregripa något.

Asp säger att han inte känner till om det ska finnas någon hotbild mot andra boenden i kommunen. – Nu avvaktar vi, följer utvecklingen och ser vad polisen kommer fram till.

Efter den misstänkta beskjutningen av väktaren agerade kommunen omgående när det gäller de boende och personalen. – På inrådan av oss själva och polisen har de blivit flyttade till andra ställen. Både personal och boende erbjuds professionell hjälp om de vill ha stöttning. Det här är förstås väldigt olustigt.

Läs också:

ANNONS