Bröderna Sedin bröt mästarnas svit

NHL-forwarden Henrik Sedin utsågs till matchens bästa spelare när hans Vancouver besegrade Los Angeles med 5-2. -Det var vår bästa match på länge, sade Sedin till nhl.com

|

Regerande Stanley cup-mästarna Los Angeles, som slog ut Vancouver i åttondelsfinalen i fjolårets slutspel, kom till mötet med fem raka segrar. Men natten till söndagen, svensk tid, bröts segerraden. Segerorganisatörer blev - som så många gånger förr - tvillingbröderna Henrik och Daniel Sedin.

-Det kändes bra. Vi fick ner pucken djupt. Vi matchades mot Los Angeles Kopitar, en offensiv kedja, så det gjorde det lite lättare att skapa chanser, sade Henrik Sedin till nhl.com.

Daniel sköt matchavgörande 3-2 drygt 15 minuter in i andra perioden, framspelad av tvillingbrodern Henrik i en blixtsnabb kontring. Henrik Sedin hade dessförinnan även spelat fram Dan Hamhuis till 1-0 i matchens inledning.

Vancouvers tuffing Tom Sestito hyllade sina lagkamrater.

-De är magiska med pucken, det är helt galet och underbart att se, sade Sestito.

Oliver Ekman-Larsson spelade fram till 4-4-kvitteringen när hans Phoenix vann hemma mot Anaheim med 5-4. Anaheims målvakt Viktor Fasth räddade 33 skott men fick se sig slagen av Steve Sullivan i straffläggningen.