Timrå vann länsderbyt

|

Modos oförmåga att göra mål blev än en gång lagets fall. Formstarka Timrå vann länsderbyt med 3-0 inför en fullsatt Eon-arena.

Modos måltorka har varat i 185 minuter och åtta sekunder - mer än tre hela matcher.

För tredje matchen i rad gav Modo bort initiativet i matchöppningen genom ett svagt agerande av målvakterna. Denna gång var det Bernhard Starkenbaum som släppte in ett vinkelskott från ex-Modoiten Andreas Molinders klubba förbi sig efter 3:59 i första perioden.

Första perioden var relativt jämn. I andra perioden blev Modo utspelade av Timrå och den österrikiske burväktaren fick slita hårt. Timrås överlägsenhet resulterade till sist i ett mål - Robin Sterner prickade in 2-0 på ett direktskott efter 18:12 i andra perioden på perfekt passning från Niklas Nordgren.

Modo öppnade starkast i tredje perioden - men en helt frispelad Joachim Rohdin avgjorde matchen genom att dra in 3-0 efter en spelvändning.

Modo som tidigare i höst var uppe i serieledning har ramlat ner till åttonde plats efter femte raka förlusten och är nog glada över att få hitta

rätt i målfabrikationen och hämta ny kraft under landskampsuppehållet.

Timrå som legat näst sist i tabellen har spelat riktigt starkt och har nu fått vittring på en slutspelsplats - det är bara tre poäng upp till Modo på åttonde plats.